Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

QUÈ M’ESTÀ DIENT EL MEU GAT?

Publicado: 19 de Noviembre de 2019

Els gats són animals reservats, fet que fa que haguem d'estar més alerta als seus gestos per tal de saber interpretar els senyals que ens envien i així entendre el seu llenguatge. Si estem atents al que el nostre gat ens vol dir, podrem comprendre'l i aconseguir una millor relació.

Si la posició del cap és estirada cap a davant, el gat està receptiu i vol que l'acariciem. Quan hi ha un conflicte, un gat confiat aixecarà el cap, en canvi un gat agressiu el baixarà. Un gat sumís també el baixarà, així que per entendre en quin estat es troba, haurem de fixar-nos en la cua. Un gat espantat i/o a la defensiva tindrà la cua "inflada", mentre que un de sumís la durà baixa o inclús entre les cames. També és senyal que està enfadat quan mou la cua bruscament d'un cantó a l'altre: com més la mou, més emprenyat està. En canvi si el moviment és lent i suau, ens està indicant un gat feliç, curiós i juganer. Una cua rígida completament vertical, ens demostra intensa felicitat. La posició de les orelles és un altre element en el qual estar atents. Un gat content durà les orelles ben amunt, mentre que un gat enfadat o espantat les aplanarà cap al costat. Tot i que no ens donen tanta informació, també cal observar els ulls del nostre pelut. Si els té entreoberts però està completament despert i sense intenció de dormir, haurem de prestar especial atenció, ja que podria ser un signe de malaltia o infecció. Per altra banda, quan tenen les pupil·les molt dilatades en condicions òptimes d’il·luminació, vol dir que té por.

Si parlem d'accions, tenim un ampli ventall de gestos que ens pot fer el nostre gat. Òbviament quan ens "bufen" amb la boca oberta o ens grunyeixen, ens estan avisant que alguna cosa del que estem fent no els hi agrada, i si no ho aturem, podrien acabar atacant. El ronroneix l'acostumen a fer vers a una situació de plaer, però recentment s'ha descobert que en algunes ocasions el gat pot ronronejar en situació de por o dolor. Petites mossegades i cops de cap son mostres d'afecte, i quan s'estiren panxa amunt, vol dir que tenen plena confiança en nosaltres.

Tot això només és un petit recull del que el nostre gat pot fer per comunicar-se amb nosaltres, però us convidem a seguir investigant en el ampli món del llenguatge felí.Lara Espuny Guerrero, ATV

Arca Veterinària

haz clic para copiar mailmail copiado