Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

INTRODUIR UN CADELL A CASA

Publicado: 19 de Noviembre de 2019

Aneu a introduir un cadell a casa? Primer us heu de preparar i ser molt conscients dels canvis que hi hauran a les vostres vides, i heu d’assumir les responsabilitats que us comportarà.

Per començar, tingueu la casa lliure d’un excés d’objectes temptadors pel joc destructiu del cadell (llibres, sabatilles, etc) i d’objectes “perillosos”(llums de taula o peu, tamborets…).

Ja sé que us tempta banyar-lo, però deixeu que primer s’adapti a la nova llar i a vosaltres abans de crear-li, de bones a primeres, una situació que pot ser estressant.

No atabaleu al cadell amb un excés d’atenció durant les primeres hores i dies, per no sotmetre’l a una pressió mentre s’acostumen al nou entorn, el qual heu de deixar que l’explori sense castigar-lo, cridar-lo ni amenaçar-lo quan faci quelcom que no us agrada. Simplement l’heu de distreure amb una altra cosa, o agafeu-lo i aparteu-lo d’aquesta situació que no voleu. Si el crideu o amenaceu, passareu a ser una figura amenaçadora en comptes de segura.

No li doneu ninos ni accessoris extres ja des del principi. Primer que s’acostumi al que ja hi ha a casa.

I no permeteu que vingui a casa un munt de visites per presentar-lo. Tot s’ha de fer poc a poc i amb tranquil·litat. Primer que s’acostumi a vosaltres, i en uns dies ja el podran conèixer els demés.

I ara ve el tema més delicat: on ha de dormir? Hi ha moltes teories, però des d’Arca Veterinària us exposem la que recomanen la majoria dels educadors i etòlegs canins. Tingueu present que la separació de la seva família canina és difícil, així que pot ser que les primeres nits plori, estigui inquiet, es mogui per casa…Per això recomanem que els primers dies el tingueu a prop vostre (que no vol dir al vostre llit!!).

Hi ha gent que els tanca en una habitació tant per a que aprengui a dormir sol com per a que només faci les seves deposicions en un lloc. I es diu que quan plori i/o grati la porta l’ignoreu per a que no aprengui a aconseguir la vostra atenció. Però…us adoneu que fins la nit anterior estava acompanyat de sa mare i/o germans? I que ara l’obligueu a estar sol en una habitació que no coneix? Pot ser una experiència traumàtica per ell, perquè és una espècie social (necessiten companyia, sent una necessitat bàsica), podent desenvolupar ansietat.

Així que millor que les primeres 5-6 nits dormi a prop vostre, sigui al vostre dormitori o al passadís, però que us pugui veure i/o olorar. Primer que agafi confiança, que ja tindreu temps de sobres per ensenyar-li on ha de dormir, desplaçant progressivament el seu llitet i joguines.

La clau per una bona educació canina és crear un vincle de confiança entre cadell i propietari. Has de ser un referent de seguretat per ell.

Aprofiteu quan dorm durant el dia per fer coses en altres habitacions, i quan es desperti veurà que hi sou encara que estigui sol. Els primers dies procureu que estigui acompanyat a casa, però marxeu unes estonetes per a que s’acostumi a estar sol, deixant-lo sempre en un lloc segur i oferint-li un lloc per fer les seves necessitats (com un empapador). Però prepareu la fregona!

haz clic para copiar mailmail copiado