Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

Higiene bucal

Publicado: 19 de Noviembre de 2019

Unes dents en bon estat són un bon indicatiu de què el teu gos està sa i no pateix cap afecció greu. Per això, cuidar i mantenir una bona higiene dental és fonamental per a:


• Prevenir problemes a les genives, evitant així el dolor en mastegar.
• Combatre el mal alè.
• Evitar la caiguda prematura de peces dentals.
• Mantenir a ratlla l'acumulació de placa bacteriana i la tosca ("sarro").
• Prevenir infeccions que tenen el seu origen a la boca i arriben per sang a altres òrgans (infeccions renals, cardíaques, digestives...)


L'acumulació de placa bacteriana a les dents del gos és l'origen de múltiples problemes orals a curt i llarg termini.
La tosca, aquella capa groguenca o marró que recobreix les dents d'alguns gossos, és la calcificació de la placa bacteriana. Quan aquesta placa està massa temps adherida a les dents, s'endureix i es converteix en la temuda tosca, la qual pot ser una font d'infeccions.


És per això que hem de preocupar-nos de la salut dental del nostre gos i procurar realitzar una neteja rutinària. Per fer-ho, comptem amb raspalls de dents dissenyats específicament per les nostres mascotes, així com dentífrics també per a ells. Rentar la seva boca amb regularitat ha de formar part de la seva rutina d'higiene habitual, de manera que com abans comencis a fer-ho, més ràpid s'acostumarà. També existeix dentífric en esprai que es polvoritza directament sobre les dents o en líquid que es barreja amb l'aigua. Per últim, podem utilitzar també joguines específiques, ossos i altres premis comestibles que estan pensats perquè el nostre gos elimini la tosca mentre els mastega.


Quan passa bastant temps sense atendre la higiene bucal de la nostra mascota, el més probable és que ens trobem amb mal alè i grans plaques de tosca adherides a les dents. En aquests casos l'única solució és una neteja bucal realitzada per un veterinari amb un aparell d'ultrasons, sota anestèsia.

haz clic para copiar mailmail copiado