Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

ETAPES DE DESENVOLUPAMENT DELS GATS

Publicado: 19 de Noviembre de 2019

Primer mes

Els gatets neixen cecs i sords, però reconeixen l’olor de la saliva de la seva mare i es guien amb l’olfacte per seguir-la. Aquest sentit no estarà completament desenvolupat fins la 3ª setmana d’edat. Depenen totalment de la mare. Aproximadament a les dues setmanes obriran els ulls, tot i que la visió serà borrosa, i començaran a explorar el seu entorn. És a partir dels 17 dies que podran caminar bé. A les 3 setmanes es pot començar el procés de deslletament, oferint-los menjar en llauna, i a aquesta mateixa edat aprenen a fer les seves necessitats en un sorral. També s’aixequen les orelles, però el sentit de l’audició encara estarà en desenvolupament. És també a les 3 setmanes quan comencen a ronronejar i els surten les dents de llet. Amb 4 setmanes comencen a jugar entre ells i aprenen a controlar la força de les seves dents.

Segon mes

Tenen tots els seus sentits funcionals, s’inicia l’etapa de socialització, sent així el millor moment per començar a tenir contacte amb els humans. A les 5 setmanes el seu color d’ulls encara pot canviar. A partir de les 8 setmanes, serà l’edat ideal per a ser adoptat.

Entre el 3r i 6è mes

Ja és un gat! No necessita a la mare i pot començar a voler sortir a l’exterior. Al voltant dels 4 mesos canviaran les dents de llet per les definitives. Les femelles entraran en zel al voltant dels 6 mesos, sent el moment ideal per esterilitzar-les, evitant així problemes de desenvolupament.

Del 6è mes fins l’any

Ja tens un gat adult. Com és una espècie originàriament nocturna, si vols acostumar-los a dormir durant la nit hauràs de cansar-lo al llarg del dia jugant amb ell.

Gaudiu del creixement del vostre gat!!

Teresa Codinach

Veterinària a Arca Veterinària

haz clic para copiar mailmail copiado