Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

COM SOCIALITZAR UN CADELL

Publicado: 19 de Noviembre de 2019

I ja tenim el cadell a casa! Ara com fem que s’adapti correctament al nostre entorn, a les persones i a altres animals?

Socialitzar un cadell correctament ajudarà a prevenir possibles problemes de comportament futurs, com les pors i reaccions desmesurades, i la base consisteix en que tingui una bona experiència en presencia dels estímuls (gos, persona, soroll, superfície, etc). IMPORTANT!!: no cal que el cadell tingui contacte directe amb l’estímul!!

L’edat ideal per a què un cadell entri a casa està entre les 8 i 8’5 setmanes de vida, quan ja ha iniciat la socialització amb la mare i els germans. Ens queden encara 4 setmanes per aprofitar-nos de què és una veritable “esponja” (fins a les 12 setmanes d’edat).

Hem d’habituar-lo a tota mena d’estímuls de manera positiva i progressiva, anant al seu ritme, sense obligar-lo a fer coses que li fan por. Deixa que sigui un explorador, no vagis tirant d’ell sempre. Permet-li ensumar, veure, investigar. Empatitza amb ell per entendre el que sent (sí!, tenen sentiments!), i estigues tranquil per a que ell ho estigui també.

Com què abans de les 12 setmanes no el podràs treure a passejar perquè no durà totes les vacunes (consulta al teu veterinari), què pots fer fins aleshores?:

  • Convida a la família i amics a casa per a que el coneguin, fent presentacions positives i progressives (no l’agobieu!)

  • Juga amb ell, acaricia’l, realitza qualsevol estímul positiu a la mateixa habitació on hi hagi un nen, sense que aquest l’hagi de tocar necessàriament

  • Busca un centre on facin cursets per cadells (n’hi ha de gratuïts), on es relacionarà amb altres cadells de la mateixa edat i mida, en grups reduïts

  • Fes passejades breus pel carrer amb ell en braços, i porta menjar (pot ser el mateix pinso, si li agrada) per premiar-lo per cada cosa nova que descobreixi

PERÒ RECORDA!: hauràs de dedicar temps a la seva socialització tota la seva vida. De res serveix que l’ensenyis a seure, a donar la poteta, a fer-se el mort, etc, si és incapaç de sortir al carrer sense témer els sorolls, gossos, persones, cotxes, etc. Benvingut a l’aventura!!!

Teresa Codinach i Pena, Veterinària B2218

Arca Veterinària

haz clic para copiar mailmail copiado